Dashboard | +Follow
Little Miss Psychopath
first tutorial : own navigation bar for blogskin
Tuesday, March 6, 2012 • 4:10 PM • 0 comments

Assalamualaikum and a big hello for all :)

harini kite nak baud tuto siked :) ni first tuto so kalau ada salah silap tu harap maafkan ye . so here we go :
nak tahu tak macam mana nak buat nav bar ? nar bar tu apa ? nav bar tu yang macam kat blog kite ni . kat atas sekali tu , yang ada button 'FOLLOW' and 'DASHBOARD' tu. okay aku tahu lah ramai yang dah expert kan ? tak pe , tuto ni for the beginners yang baru merangkak rangkak tu . hehe . so enjoy .

macam mana buat ? macam ni lah :

first , pergi dekat dashboard > template >

carik code ni :

</head>

lepastu paste code yang kat bawah ni  ATAS code </head> tadi  


<div style="position:right; text-align:center; padding:2px; left:15px; top:0px; width:130; background-color: #000000; border: 1px solid #999; border-radius: 4px; font-size:12px;"><a href="http://www.blogger.com/home">Dashboard</a> | <a href="http://www.blogger.com/follow-blog.g?blogID=7252024148957731725">+Follow</a> </div>  
merah : letak colour code yang korang suka . carik code kat sini ye :)
purple : gantikan dengan blog ID korang
yang lain lain tu boleh je tukar sendiri . tapi preview dulu baru save okay !

that's all for today , thank you <3


a little lie by : ZICHIEQAA

Little Miss Psychopath'™



Older Post | Newer Post
♔ Disclaimer

Bonjour . Im Eqaa Zawawi, the webmistress. Welcome to my world. BEHAVE YOURSELVES and copypig(s) are not allowed !


Go back to entries
Meet The Queen
Albums
Twitter
Instagram

♔ Talk Here !


No Harsh Words Please ツ






♔ Back To Past



♔ You And Me


Daisypath Anniversary tickers