Dashboard | +Follow
Little Miss Psychopath
the girl
Wednesday, October 19, 2011 • 7:46 PM • 0 comments

assalamualaikum . hello . selamat hari rabu .
okay selalunya bile tibe hari rabu je , of coz sume blogger akan buad wordless wednesday kan kan kan ? ahaa tak pe . hari ni time aku pulak nak update entry panjang panjang . so jempot bace lah sume . but , nak cakap something nih , atas saranan seorang blogger yang sedang meningkat naek sorang ni , dia kata lebih baek kalau kita gune kata ganti nama diri yang sesuai mase tules entry . so , hari ni aku guna kata ganti nama diri Miss Z . okay ? senyum siked lah :)



sebenarnya topik harini adelah siked nak sentuh pasal cintancintun nih . yeah , saat ni , miss z tao ramai yang macam "hah ? dia ni kan budak lagi ape yang dia tao pasal cinta ?" . time macam ni jugak lah miss z malu nak cakap sebenarnya . yelah kite ni kan budak budak lagi . tapi , miss z tao ape tu cinta , ape tu sayang . and miss z tao macamana rasenya cinta kat someone and bila kita hilang orang tuh . no miss z bukan cakap pasal boyfriend sebenarnya ,* adelah siked . tapi , cinta tu universal kan ? tak semestinya cinta mesti kat boyfriend je . dah tuh family , sedara mara , jiran sebelah rumah , atok angkat , kucing tiri sume tu nak letak mana ?

sepanjang panjang miss z hidop ni , sume benda mesti berkaitan dengan cinta . first skali cinta pada ALLAH . see ? tu cinta jugak kan ? sume nye memerlukan cinta . cinta kena ade pengorbanan and kepercayaan betol tak ? kalau lah cinta membabi bute je tu memang sah lah cinta monyet . wait , miss z pon ade jugak terlibat dengan cinta monyet . so guys , cinta monyet tu bahagia sebenarnya , tapi cume sementara :)

the silence isn't so bad
till i look at my hands and feel sad
cause the spaces between my fingers
are right when yours fit perfectly


orang kata , kalau kita sayang seseorang tu , kita kena lepaskan dia . kalau dia datang balek kat kita , maksodnya dia memang ditakdirkan untok kita . betol ke ? pade miss z lah kan , ape yang orang cakap tu betol kot sebab memang obviously , cinta memerlukan pengorbanan . tak percaya ? okay , kita tengok balek , seorang ibu mase nak lahirkan anak dia , dia berkorban nyawa tak ? yess . dia pertaruhkan nyawa dia and sume sebab cinta . dia sayang sangat kat anak dia and dia sanggup lakukan ape je untuk pastikan anak dia dapat bernafas kat dunia .

sebagai manusia biasa , kita sume tak lari dari perasaan cinta . sebab tulah boleh timbul nye cinta pandang pertama . sebenarnya tu bukan cinta , tu suka . kita suka dengan ape yang kita nampak sebab tulah kita nak kenal dengan orang tu kan ? kalau lah kita tak pernah pandang luaran dia and lebih pentingkan keikhlasan , itu cinta . tapi lumrah manusia memang suka tengok benda yang cantek . sedap mata memandang katanya .



kalau satu hari nanti kita dikutuk , dihina and ditinggalkan sebab penampilan zahir kita , tak payah lah kita nak sedih . sebab orang yang buad macam tu memang tak pernah menghargai kita . bersyukurlah dengan ape yang kita ada sebab allah dah jadikan kita sesempurna yang mungkin .





Little Miss Psychopath'™



Older Post | Newer Post
♔ Disclaimer

Bonjour . Im Eqaa Zawawi, the webmistress. Welcome to my world. BEHAVE YOURSELVES and copypig(s) are not allowed !


Go back to entries
Meet The Queen
Albums
Twitter
Instagram

♔ Talk Here !


No Harsh Words Please ツ






♔ Back To Past



♔ You And Me


Daisypath Anniversary tickers